logo-ovm
 

Mierlo Maestro

 

mierlo-maistr-logo-bakkertje-2

Keurslager Jos van Baars Mierlo Maestro 2019

 

Mierlo - Drie Mierlose ondernemers stonden zaterdag 5 oktober, enigszins zenuwachtig, naast Martie Jeuken op het podium voor de finale van Mierlo Maestro. Arno Saasen (Saasen Groep), Jos van Baars (Keurslager van Baars) en Ad van Melis (Heesmans Installatietechniek) lieten, in sportcafe de Weijer, van zich horen. In een voorstelronde met eigen presentatie vertelden ze waarom hun bedrijf in aanmerking zou kunnen komen voor de titel ‘Mierlo Maestro’ 2019.

 

Derde editie

“Vier jaar geleden is de eerste editie gehouden van de Mierlo Maestro”, opent Huub van Stekelenburg, voorzitter van de stichting Mierlo Maestro. Mierlo Maestro is een initiatief vanuit OVM, in samenwerking met Rabobank Peelland Zuid, om aan de ondernemers in Mierlo een extra ondernemersimpuls te geven. In de derde editie is gekozen voor een gewijzigde opzet. Kandidaten zijn gevraagd vanuit de stichting Mierlo Meastro.De leden van het OVM en de deelnemers van centrum- en lintenmanagement konden vooraf digitaal stemmen. Daarnaast heeft een onafhankelijke jury de kandidaten bezocht ern gesproken.

 

Onafhankelijke jury

De jury, bestaande uit Wim Mandigers (voorzitter), Linda Koolhaas, Veronique van der Zee, Joost Kosman en Henk Brocx, zijn in verschillende samenstellingen bij de finalisten in het bedrijf op bezoek geweest. Voorzitter Mandigers: “Het zijn drie mooie bedrijven met drie trotse eigenaars met drie

verschillende verhalen en drie keer alle reden tot trots.” In de gehouden persoonlijk gesprekken met de jury hebben de drie bedrijven de jury proberen te overtuigen dat zij drie het ‘stokje’ van vorige winnaar, Ruud Gerrits (Barbershop), kunnen overnemen.

 

Presentatie in handen van Martie Jeuken

De presentatie van deze avond was in handen van Martie Jeuken. Martie is o.a. stadionspeaker bij Helmond Sport en zeer betrokken bij de gemeente Geldrop-Mierlo.Op een geweldige manier praatte hij de avond aan elkaar. Een grap, een serieus gesprek, een diepgaand interview met oprechte interesse, Martie draaide zijn hand er niet voor om. De aanwezigen konden dit zeer waarderen en regelmatig klonk er applaus, aangevuld met een lach.

 

Voorstellen ondernemers

Voordat het ‘tafel gesprek’ met de drie genomindeerde begon, kreeg iedere ondernemer 10 minuut de tijd om iets over zichzelf en over zijn bedrijf te vertellen en toe te lichten waarom zij vinden dat zij Mierlo Maestro 2019 zouden moeten worden. Iedere genomineerde koos hierin zijn eigen weg. Zo had Jos van Baars een prachtig zelf gemaakt filmpje over zijn ‘slagerij’ en ‘team’, Arno Saasen koos om zijn verhaal te doen aan de hand van een foto collage en Ad van Melis werd geïnterviewd door Martie en sloot af met een bedrijfsfilmpje. Elke introductie van de genomineerde startte met een optreden van het gelegenheidsduo Wiljan van Gerven en Eric Bogers. Zij wisten wederom voor iedere ondernemer een speciaal liedje samen te stellen wat persoonlijk op hen sloeg, en waarbij met luchtige creativiteit duidelijk naar voren kwam in welk ‘ambacht’ de genomineerde ondernemen.

 

Jury lovend over de kandidaten

Voordat de winnaar bekend werd gemaakt, las voorzitter Mandigers de resultaten van de jury voor. Er waren lovende woorden voor de drie ondernemers. “Het was niet gemakkelijk voor de jury”, veel diversiteit tussen de bedrijven maar alle drie te typeren als echte Mierlose Ondernemers. Tijdens de werkbezoeken van de jury hebben zij veel passie en ambitie mogen ophalen. De ondernemers zelf gaven op de avond aan dat een dergelijk bezoek van de jury van Mierlo Maestro, hen weer aan het denken en op scherp, heeft gezet. De jury heeft voor hen een rapport uitgewerkt en dat kregen zij op de avond overhandigd.

 

Krachtige en mooie woorden voor het ondernemersklimaat in Mierlo door Wthouder Marc Jeuken

Wethouder Marc Jeuken heeft de eer om de winnaar bekend te maken. Geen uitgebreide speech, maar krachtige woorden omschrijven de winnaar van de tweede editie van Mierlo Maestro. De genomineerde van Mierlo Maestro zijn allen drie ‘creatief’, ‘persoonlijk’, ‘hoogwaardige Mierlose ondernemer’, ‘met veel passie voor het ondernemen. Maar er kan er maar één de Mierlose Maestro zijn.” Marc opende de enveloppe van de notaris en kondigde aan dat aan Jos van Baars de eer voor 2019 is gevallen om Mierlose Maestro te zijn.

 

Een luid applaus volgde en met super trots nam Jos en Monique van Baars de award in ontvangst. Jos, “ieder van ons drieën verdiende deze eer, ben trots dat ik het mag zijn voor deze keer.” Dit typeert deze editie van de Mierlose Maestro. Alle drie de kandidaten kennen elkaar persoonlijk vanuit o.a. de brandweer. Voor hen was het een mooie reis om vooral met elkaar hun bedrijven en wijze van ondernemen te etaleren. Zoals Jos zei, “Mierlo Maestro heeft dit podium mogelijk gemaakt om te laten zien wat wij allemaal in onze bedrijven doen.” Behalve de glazen award ontvangt Jos een cheque voor een persoonlijk ontwikkelproject

ter waarde van € 1500,00 uit handen van een afvaardiging van Rabobank Peelland Zuid.

 

Ondernemersvereniging Mierlo

POSTADRES

Mr. van Busselstraat 54

T.a.v. Secretaris OVM

5731 ND MIERLO

ofni.[antispam].@ovmierlo.nl